Είστε εδώ

Auto News

Βρετανία: Τους έσωσε η προσοχή του οδηγού (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στο βίντεο που ακολουθεί έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς ένας οδηγός που έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο, μπορεί να αντιδράσει γρήγορα σε κάποια έκτακτη ανάγκη και να αποτρέψει ένα ατύχημα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αναπόφευκτο.

Η κάμερα που είναι τοποθετημένη σε τουριστικό λεωφορείο καταγράφει στην αρχή του αποσπάσματος ένα ασημί VW Golf να προσπερνάει από δεξιά και να συνεχίζει να κινείται με υψηλή ταχύτητα. Μόλις μετά από λίγα δευτερόλεπτα βλέπουμε το Golf να φρενάρει απότομα και τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ακινητοποιείται κάθετα στη ροή της κυκλοφορίας, θέτοντας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο τόσο τους επιβάτες του γερμανικού μοντέλου, όσο και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Σε πολύ μεγάλο κίνδυνο μπήκαν και ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου, το οποίο με την πορεία που είχε όδευε κατευθείαν πάνω στο Golf. Για καλή τύχη όλων ο οδηγός αποδείχτηκε καλός επαγγελματίας και πρόλαβε να πατήσει εγκαίρως το φρένο, ωστόσο αξίζει να παρατηρήσουμε ότι η απόσταση που χώριζε τα δύο οχήματα όταν το λεωφορείο κατάφερε να σταματήσει ήταν ελάχιστα εκατοστά, αν όχι χιλιοστά. Αυτό σημαίνει πως αν ο οδηγός είχε πατήσει το φρένο έστω και μερικά δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργά, η κατάληξη θα ήταν σημαντικά διαφορετική.

[https://www.youtube.com/watch?v=KYangZ1AFn0]

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.