Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Υπόσχεται πλήρη αυτονομία το 2021. Θα τα καταφέρει;

του Σωτήριου Χάλλα

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Volvo της οποίας ο αντιπρόεδρος, Χένρικ Γκριν, μιλώντας για την επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της σουηδικής μάρκας, το XC90, είπε κατά λέξη ότι θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες που θα κοιμούνται.

Αυτό θα είναι εφικτό μέσω ενός συστήματος που αποκαλείται Highway Assist και το οποίο θα φέρνει την αυτονομία επιπέδου 4 στο θηριώδες SUV. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ελέγχει κάθε πτυχή του αυτοκινήτου (γκάζι, φρένο, κιβώτιο, τιμόνι) σε ταχύτητες μέχρι τα 130 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία επιπέδου 4 είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος που έχουν οι κατασκευαστές αφού μεταφράζεται σε κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. Εφ’ όσον επιτευχθεί αυτό, ο τελικός στόχος είναι τα αυτοκίνητα με αυτονομία επιπέδου 5 στα οποία δε θα υπάρχει οδηγός αλλά μόνο επιβάτες αφού δε θα υπάρχουν καθόλου χειριστήρια.

Για να δούμε, θα καταφέρει η Volvo να υλοποιήσει έναν τόσο φιλόδοξο στόχο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.