Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Παρουσίασε το ανανεωμένο XC90

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volvo προχώρησε στην ανανέωση του XC90, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας και μαζί παρουσίασε ένα νέο υβριδικό σύνολο το οποίο εξοπλίζεται και με σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS).

Σύμφωνα με τη σουηδική μάρκα αυτός ο νέος τύπος ήπιων υβριδικών συστημάτων τα οποία θα φέρουν την ένδειξη “B”, θα είναι ικανά να προσφέρουν μείωση στην κατανάλωση και τους ρύπους που φτάνει το 15%. 

Για να λειτουργήσει το KERS, το XC90 εξοπλίζεται με σύστημα brake-by-wire, δηλαδή το πεντάλ του φρένου δε συνδέεται υδραυλικά με το σύστημα πέδησης αλλά στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ο οποίος ενεργοποιεί τα φρένα. Η λύση αυτή επελέγη ώστε όταν το αυτοκίνητο ρολάρει αλλά και όταν επιβραδύνει, η ανάκτηση ενέργειας να είναι όσο το δυνατόν αποδοτικότερη.

Το XC90 θα διατίθεται και με plug-in υβριδικό σύνολο, τον κινητήρα T8 Twin Engine ο οποίος αποδίδει 420 ίππους. Το συκεκριμένο σύνολο έχει βελτιωθεί με την προσθήκη μεγαλύτερης μπαταρίας ώστε η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης να αυξηθεί κατά 15%. Plug-in υβριδικά συστήματα θα έχουμε και στο XC40 με τις διαθέσιμες επιλογές να είναι οι T4 Twin Engine και T5 Twin Engine με την πρώτη να αναμένεται αργότερα.

Όσον αφορά τις σχεδιαστικές αλλαγές είναι πολύ λίγες και περιορίζονται στην τοποθέτηση νέας γρίλιας και τροχών και την προσθήκη νέων χρωμάτων στις διαθέσιμες επιλογές. Στο εσωτερικό, επίσης, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, με τις κυριότερες να εμφανίζονται στα βελτιωμένα καθίσματα, τη νέα μάλλινη επένδυση καθισμάτων η οποία είναι οικολογική και στο γεγονός ότι πλέον ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το παραγγείλει με διαμορφώσεις τεσσάρων, πέντε, έξι ή και εφτά θέσεων, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τέλος, στο infotainment έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις όπως η υποστήριξη Android Auto, και η ενσωμάτωση της μουσικής υπηρεσίας Spotify.

Η παραγωγή του ανανεωμένου XC90 θα αρχίσει τον Μάιο στο εργοστάσιο της εταιρείας στην περιοχή Τορσλάντα της Σουηδίας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.