Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Οικογένειες εμπιστεύονται την αυτόνομη οδήγηση

του Γιώργου Ψαρρά

Σε οικογενειακή υπόθεση μετατρέπει η Volvo την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης στην πατρίδα της τη Σουηδία.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, αυτόνομα αυτοκίνητα της Volvo θα δοθούν σε οικογένειες που κατοικούν στο Γκέτεμποργκ, ώστε να τα οδηγούν καθημερινά σε δημόσιους δρόμους. Τα δεδομένα που θα συλλέγονται, αλλά και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι οδηγοί, θα αποτελέσουν πολύτιμο πληροφοριακό υλικό στη δημιουργία του πρώτου πλήρους αυτόνομου μοντέλου της Volvo που θα κυκλοφορήσει έως το 2021.

Στο παρακάτω video θα δείτε τις δυο πρώτες οικογένειες που παρέλαβαν τα αυτόνομα XC90 συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Drive Me της Volvo. Στις αρχές του νέου έτους ακόμα τρεις οικογένειες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια πάνω από 100 άτομα θα έχουν συμβάλει στην εξέλιξη του Drive Me.

Με την κίνηση της αυτή η Volvo πέρα από τη συλλογή πραγματικών δεδομένων που είναι απαραίτητα, δίνει το μήνυμα ότι αυτή θα είναι μια ασφαλής τεχνολογία, καθώς βλέπουμε ανθρώπους να μη φοβούνται να βάλουν ακόμα και τα παιδιά τους μέσα στα αυτόνομα οχήματα. Αλήθεια εσείς θα εμπιστευόσασταν ένα αυτόνομο όχημα να μεταφέρει την οικογένεια σας;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.