Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Επηρέασε η πανδημία τις πωλήσεις;

του Γιώργου Ψαρρά

Τα αποτελέσματα των παγκόσμιων πωλήσεων της για το πρώτο τρίμηνο του 2020 παρουσίασε η Volvo.

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις της σουηδικής εταιρείας. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο οι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo ανήλθαν στις 131.889 μονάδες, αριθμός μειωμένος κατά -18,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα προήλθε από τη σημαντική αγορά της Κίνας, με πρώτη -30,5% καθώς καταγράφηκαν 20.780 πωλήσεις, όταν το πρώτο τρίμηνο του 2019 είχαν σημειωθεί 29.886 πωλήσεις.

Ωστόσο η Κίνα, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, καθώς υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα. Η Volvo μάλιστα πρόσφατα αποφάσισε την επαναλειτουργία των τεσσάρων εργοστασίων της στην Κίνα, μετά από μια εκτεταμένη περίοδο αναστολής της παραγωγής.  Παράλληλα η κυκλοφορία στους εκθεσιακούς της χώρους συνεχίζει να βελτιώνεται.

Τον περασμένο Μάρτιο η Volvo κατάφερε 9.560 πωλήσεις στην Κίνα. Η σχετική πτώση διαμορφώνεται στο -16,2% σε σύγκριση με τις 11.413 πωλήσεις το Μάρτιο του 2019, ωστόσο μπορούμε πλέον να μιλάμε για πρόοδο.

Στην Αμερική τώρα οι πωλήσεις της Volvo από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο έκλεισαν στις 19.485 μονάδες (-11,7%) και στην Ευρώπη στις 70.510 μονάδες (-18.5%), ενώ η πτώση στις πωλήσεις οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους περιορισμούς της κυκλοφορίας και στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και στη Γηραιά Ήπειρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι το πρώτο τρίμηνο του 2020 η γκάμα με τα SUV της Volvo αντιπροσώπευσε το 67,9% των παγκόσμιων πωλήσεων της. Πρώτο σε ζήτηση ήταν το XC60 (36.930 πωλήσεις), ενώ ακολουθεί το XC40 (34.268 πωλήσεις) και το XC90 (18.327 πωλήσεις).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.