Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Παράταση στη διακοπή της παραγωγής

του Γιώργου Ψαρρά

Με πάνω από 76.500 κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γερμανία η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την αναστολή της παραγωγής στα εργοστάσια που βρίσκονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Volkswagen η διακοπή της παραγωγής παίρνει παράταση πέντε ακόμα εργάσιμων ημερών, ενώ η επανέναρξη έχει προγραμματιστεί για τις 19 Απριλίου.

Η παράταση διακοπής της παραγωγής αφορά τα εργοστάσια της Volkswagen που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, επαγγελματικά οχήματα και εξαρτήματα, τα οποία βρίσκονται στη Δρέσδη, στο Έμντεν, στο Όσναμπρουκ, στο Τσβίκαου, στο Βόλφσμπουργκ, στο Ανόβερο, στο Σάλτσγκιτερ, στο Χέμνιτζ και στο Κάσσελ, όπου απασχολούνται συνολικά 80.000 εργαζόμενοι.

Από την πλευρά της η Volkswagen δηλώνει ότι στην απόφαση αυτή οδήγησε επίσης η πτώση της ζήτησης στην αγορά αυτοκινήτου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην αλυσίδα εφοδιασμού της λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα η Volkswagen δηλώνει ότι προετοιμάζει εντατικά την επαναλειτουργία της παραγωγής σχεδιάζοντας τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, τα οποία αφορούν την υγιεινή και την τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους.     

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.