Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Μια συνεργασία 70 ετών στο Ισραήλ

του Γιώργου Ψαρρά

Περήφανη νιώθει η Volkswagen για την αντιπροσωπεία της, ονόματι “Garage Felix”, που βρίσκεται στο Ισραήλ, καθώς εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια διαπρέπει με το επίπεδο εξυπηρέτησης της.

Ήταν Απρίλιος του 1946 όταν στο Τελ Αβίβ άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά ένα πολύ μικρό συνεργείο. Μάλιστα ήταν τόσο μικρό, με αποτέλεσμα πολλές επισκευές να γίνονται στο πεζοδρόμιο, καθώς δε χωρούσαν όλα τα αυτοκίνητα μέσα στο συνεργείο. Ιδιοκτήτης του ήταν ο Φίλιξ Μπέριαν, ο οποίος έμαθε την τέχνη του μηχανικού σε ηλικία 14 ετών, ενώ έδωσε στο συνεργείο το όνομα του, το οποίο διατηρείται μέχρι και σήμερα. Η ικανοποίηση των πελατών, ο επαγγελματισμός και η ποιοτική εργασία που προσέφερε μαζί με το συνεργάτη του Κορνφέλτ, τράβηξε το ενδιαφέρον της Volkswagen το 1959. Η γερμανική εταιρία αναζητούσε συνεργάτες στο Ισραήλ, την εποχή εκείνη μάλιστα που δεν κυκλοφορούσαν στη χώρα περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα.  Εν έτη 1960 το “Garage Felix” ήταν από τις πέντε συνολικά αντιπροσωπείες της Volkswagen στο Ισραήλ, καθώς λειτουργούσε ακόμα μια στο Τελ Αβίβ, δύο στη Χάιφα και μια στην Ιερουσαλήμ.

Τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν, καθώς όταν η εισαγωγή αυτοκινήτων Volkswagen από το Βέλγιο αντιμετώπισε δυσκολίες, οι πελάτες που είχαν καταβάλει το ποσό της αγοράς δε μπορούσαν να τα παραλάβουν. Τότε ο Μπέριαν δανείστηκε χρήματα για να μπορέσει να φέρει αυτοκίνητα και ανταλλακτικά. Το 1966 η κατάσταση βελτιώθηκε με την κυκλοφορία 700 νέων αυτοκινήτων στο Ισραήλ, ενώ τρία χρόνια αργότερα ο αριθμός είχε φτάσει στα 5.500.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.