Είστε εδώ

Auto News

Toyota Supra: Τελικά, ίσως να δούμε χειροκίνητο κιβώτιο

του Σωτήριου Χάλλα

Ήδη από όταν άρχισαν οι πρώτες διαρροές σχετικά με τη νέα Supra φαινόταν σχεδόν σίγουρο ότι οι επιλογές όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων θα περιορίζονταν μόνο σε αυτόματο όμως τώρα ίσως κάτι να αλλάζει.

Η πρόθεση της Toyota να λανσάρει τη Supra αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει αλλάξει όμως σε δηλώσεις του ο βοηθός αρχιμηχανικού, Μασαγιούκι Κάι, είπε ότι οι Ιάπωνες έχουν αναπτύξει και χειροκίνητο κιβώτιο για το sports car τους το οποίο είναι για χώρες που το τιμόνι είναι στα δεξιά.

Μία από αυτές είναι η Ιαπωνία όπου και θα βγει γα πρώτη φορά στο δρόμο, κατά πάσα πιθανότητα, η χειροκίνητη Supra.

Η Toyota σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την αντίδραση του κοινού προκειμένου να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην έναρξη πωλήσεων της χειροκίνητης έκδοσης και εκτός Ιαπωνίας ή θα συνεχίσει στο δρόμο που βαδίζουν και άλλοι κατασκευαστές, κυρίως από το χώρο των supercars, οι οποίοι σταδιακά καταργούν το χειροκίνητο κιβώτιο.

Γενικότερα τα αυτόματα κιβώτια έχουν αρχίσει να αυξάνουν το μερίδιό τους τόσο στα καθημερινά αυτοκίνητα όσο, κυρίως, στις σπορ κατασκευές καθώς προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, μειωμένους ρύπους και βελτιωμένη οδική συμπεριφορά.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.