Είστε εδώ

Auto News

Toyota: Gazoo Racing παντού

του Σωτήριου Χάλλα

Τα τελευταία χρόνια η Toyota έχει απομακρυνθεί από τη συντηρητική εικόνα που είχε στο παρελθόν και υιοθετεί ποιο δυναμικά πρότυπα, με τη δημιουργία μοντέλων με αυξημένη ισχύ αλλά και την πιο ενεργή συμμετοχή της σε διάφορα πρωταθλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια να δημιουργήσει εκδόσεις οι οποίες θα φέρουν τα διακριτικά της Gazoo Racing (το τμήμα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας), σχεδόν για όλα τα μοντέλα της γκάμας της.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing για την Ευρώπη, Μάθιου Χάρισον, επιβεβαίωσε τα παραπάνω και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν εκδόσεις υψηλών επιδόσεων ακόμα και για κάποια υβριδικά μοντέλα.

Ακόμα, είπε ότι πιέζει τον πρόεδρο της Toyota Gazoo Racing, Σιγκέκι Τομογιάμα, για τη δημιουργία ισχυρής έκδοσης του Hilux. Αν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο με το pick-up των Ιαπώνων.

Το πρότυπο που θα ακολουθηθεί στις περισσότερες αγορές θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα. Το πρώτο θα ονομάζεται GR Sport και θα έχει μόνο αισθητικές αλλαγές, το δεύτερο θα λέγεται απλά GR και θα έχει αρκετά αυξημένη ισχύ ενώ στην κορυφή θα βρίσκονται οι εκδόσεις GRMN με το Yaris και την Corolla να είναι τα πρώτα που θα δούμε.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.