Είστε εδώ

Auto News

Suzuki: Όλες οι αλλαγές του ανανεωμένου Vitara (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το Suzuki Vitara βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του η οποία παρουσιάστηκε στο κοινό στην έκθεση του Παρισιού το 2014 οπότε είχε φτάσει η ώρα για το ιαπωνικό μοντέλο να ανανεωθεί για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Αυτό ακριβώς έκανε η Suzuki η οποία, όμως, δεν εστίασε μόνο σε αλλαγές στον αισθητικό τομέα αλλά προχώρησε και σε αλλαγές στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων.

Πιο αναλυτικά, στο κομμάτι της εμφάνισης η ιαπωνική εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο να κάνει πιο φρέσκο το εμπρός κομμάτι του SUV της με τον ανασχεδιασμό της γρίλιας και τον αλλαγμένο προφυλακτήρα όμως και στο πίσω μέρος έχουν υπάρξει επεμβάσεις οι οποίες περιορίζονται στα φωτιστικά σώματα.

Ελαφρώς ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό του Vitara με το βάρος να πέφτει στον πίνακα οργάνων ο οποίος πλέον έχει μια έγχρωμη οθόνη στο κέντρο για την απεικόνιση των διαφόρων πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στον οδηγό. Ακόμα, έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο μαλακό στην αφή πλαστικό ενώ η εταιρεία κάνει λόγο και για μια νέα τεχνολογία την οποία όμως δεν αποκαλύπτει ακόμα.

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα η Suzuki ακολουθεί το δρόμο που έχουν ακολουθήσει οι περισσότερες εταιρείες εισάγοντας ένα νέο κινητήρα μικρού κυβισμού. Συγκεκριμένα, ο νέος κινητήρας χρησιμοποιεί βενζίνη και έχει χωρητικότητα 1.0 λίτρου με την απόδοση να βρίσκεται στους 111 ίππους με τη βοήθεια υπερτροφοδότησης. Αυτό τo σύνολο θα αντικαταστήσει το ατμοσφαιρικό των 1.6 λίτρων που αποδίδει 120 ίππους.

Αντίθετα, την πορεία του συνεχίζει κανονικά το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 1.4 λίτρων με τους 140 ίππους.

Οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά την επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου που την περιμένουμε τον Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.