Είστε εδώ

Auto News

SUV vs νταλίκα: Ρισκάρει , χωρίς λόγο, τη ζωή του (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το να κάνεις brake checking σε κάποιον, δηλαδή να μπεις μπροστά του και να πατάς φρένο απλά για να τον αναγκάσεις να κάνει το ίδιο, είναι από τις πιο επικίνδυνες και ανόητες ενέργειες που μπορείς να κάνει κάποιος, ειδικά όταν μιλάμε για φορτηγά.

Όσο πιο βαρύ είναι ένα όχημα, τόσο πιο μεγάλη απόσταση χρειάζεται για να φρενάρει, σκεφτείτε λοιπόν τι συμβαίνει στην περίπτωση μιας φορτωμένης νταλίκας συνολικού βάρους 34 τόνων. Σίγουρα η απόσταση ακινητοποίησης ανεβαίνει κατακόρυφα.

Ωστόσο, ο οδηγός μίας BMW X5 φαίνεται ότι δεν υπολόγισε τίποτα από τα παραπάνω και για περίπου 20 δευτερόλεπτα δε δίστασε να ρισκάρει τη ζωή τη δική του και των γύρω του.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του βίντεο τον βλέπουμε να προσπερνάει την νταλίκα με την κάμερα και ένα άλλο φορτηγό, από τα δεξιά και αμέσως μπαίνει στη μεσαία λωρίδα και πατάει φρένο. Μετά από λίγο πάει στην αριστερή λωρίδα και κάνει το ίδιο, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει στη μεσαία λωρίδα πατώντας ακόμα μία φορά το φρένο, αναγκάζοντας αυτή τη φορά τον οδηγό της νταλίκας με την κάμερα να κάνει τέτοιο ελιγμό ώστε να κινδυνεύσει να βγει εκτός δρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Βλέποντας το βίντεο αναρωτιόμαστε πόσο λίγο μπορεί να εκτιμάει κάποιος τη δική του ζωή, αλλά και των γύρω του, ώστε να κάνει κάτι τόσο επικίνδυνο. Κατανοούμε ότι ίσως ο οδηγός της BMW εκνευρίστηκε από το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα οχήματα φαίνονται να καταλαμβάνουν τις δύο αριστερές λωρίδες του δρόμου, όμως αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.