Είστε εδώ

Auto News

Skoda: Πού επιστρέφει μετά από 17 χρόνια;

του Γιώργου Ψαρρά

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η Skoda ανακοίνωσε ότι μετά από απουσία 17 ετών θα επιστέψει δυναμικά τον ερχόμενο Μάιο στην αγορά της Σρι Λάνκα. Την εισαγωγή και εμπορική διάθεση των μοντέλων της Skoda στη Σρι Λάνκα θα αναλάβει για λογαριασμό της η IWS Automobiles (Pvt) Ltd.

Στο Κόλομπο, τη μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα, θα ανοίξει ένας κεντρικός εκθεσιακός χώρος, στον οποίο θα προβάλλονται τα τέσσερα αρχικά μοντέλα που θα λανσάρει η Skoda στην τοπική αγορά.

Ο λόγος για τη Fabia, τη Superb, το Kodiaq και το Karoq, ενώ αργότερα εντός του έτους απόβαση θα κάνει και η δημοφιλής Octavia. Από το Μάρτιο θα ανοίξουν τα βιβλία των παραγγελιών και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν με τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου το Μάιο.

Πέρα από την παγκοσμιοποίηση της Skoda το στρατηγικό της πλάνο “Strategy 2025” περιλαμβάνει επίσης κεντρικά θέματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τη ψηφιοποίηση.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η Skoda να εξελιχτεί από απλός κατασκευαστής αυτοκινήτων σε μια «απλά έξυπνη εταιρεία για τις καλύτερες λύσεις κινητικότητας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.