Είστε εδώ

Auto News

Skoda : Πόσες νέες Octavia θα κατασκευάζονται καθημερινά;

του Γιώργου Ψαρρά

Ήταν στις 11 Νοεμβρίου όταν η νέα Skoda Octavia αποκαλύπτονταν σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη της Πράγας, ενώ τώρα τη βλέπουμε στην έναρξη της παραγωγής της.

H πρώτη Octavia τέταρτης γενιάς λοιπόν κατασκευάστηκε στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda που βρίσκεται στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, ενώ είναι λευκού χρώματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Skoda τα τελευταία είκοσι χρόνια συναρμολογεί εκεί την Octavia από τότε που επανάφερε το ιστορικό αυτό όνομα στη γκάμα της.

Σύμφωνα με τη τσέχικη εταιρεία για την κατασκευή της νέας Octavia στο εν λόγω εργοστάσιο πραγματοποιήθηκαν αναβαθμίσεις στη γραμμή παραγωγής που αφορούν καινοτόμες διαδικασίες και τεχνολογίες, αλλά και εκτεταμένη χρήση ρομπότ.

Η ημερήσια παραγωγή της νέας Octavia εκτιμάται ότι θα είναι 1.150 μονάδες. Κάθε χρόνο η Octavia σημειώνει περίπου 400.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, ενώ συνολικά η παραγωγή της από το 1959 έχει ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια. Η Octavia είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις αγορές της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Φιλανδίας και της Ελβετίας.

Σχετικά τώρα με τη νέα Octavia θα πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα πιο ευρύχωρη, πιο ασφαλής και με περισσότερα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας από ποτέ. Μάλιστα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda μέχρι τώρα που εξοπλίζεται με head-up display, το οποίο προβάλει στο παρμπρίζ μπροστά από τον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.