Είστε εδώ

Auto News

SEAT: To τιμόνι που έρχεται ουρανοκατέβατο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι το τιμόνι ενός SEAT έχει πραγματοποιήσει πτήση στον ουρανό πριν φτάσει στα χέρια σας;

Και όμως αυτό είναι αλήθεια, καθώς η ισπανική εταιρεία έχει χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μέθοδο μεταφοράς εξαρτημάτων από το κέντρο εφοδιασμού προς το εργοστάσιο Μαρτορέλ.

Μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος λοιπόν η SEAT σε συνεργασία με την Grupo Sese επιστράτευσαν drones, τα οποία μεταφέρουν με αποδοτικό και γρήγορο τρόπο τιμόνια και αερόσακους στη γραμμή παραγωγής.

Μόλις ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο μεταφοράς ένα drone διαμέτρου 1.7 μέτρων απογειώνεται από το κέντρο εφοδιασμού, καλύπτει εντός 4 λεπτών μια απόσταση 2 χλμ. πετώντας σε υψόμετρο 95 μέτρων με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Συνολικά όλη η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά.

Όταν το drone προσγειωθεί στην οροφή του εργοστασίου παραλαμβάνεται από την ειδική του θήκη το τιμόνι. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω θήκη φτιαγμένη από ανθρακόνημα ζυγίζει 5,5 κιλά, ενώ είναι σταθερά συνδεδεμένη κάτω από το drone μέσω ηλεκτρομαγνήτη.

Τα drones-μεταφορείς διαθέτουν 6 κινητήρες, 3 GPS, 6 μπαταρίες και 3 μονάδες αδρανειακής μέτρησης (IMU).  Ποια είναι όμως τα οφέλη της εναέριας μεταφοράς εξαρτημάτων;

Σύμφωνα με τη SEAT αυξάνεται η αποδοτικότητα και η ευελιξία στη γραμμή παραγωγής, μειώνεται ο χρόνος παράδοσης κατά 80%, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς τα drone δεν εκπέμπουν ρύπους, αφού χρησιμοποιούν ηλεκτρικές μπαταρίες. Εκτιμάται ότι χάρη στα drones η μείωση των εκπομπών C02 θα μπορούσε να ανέλθει σε 1 τόνο ετησίως.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.