Είστε εδώ

Auto News

SEAT : Τέλος η αναμονή στα κόκκινα φανάρια (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα στους φωτεινούς σηματοδότες;

Ρητορική η ερώτηση, καθώς όλοι προτιμάμε το πράσινο, ώστε να μην αναγκαζόμαστε να σταματάμε και συνεπώς να καθυστερούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να συναντάτε μόνο πράσινα φανάρια;

Ακούγεται ουτοπικό, ωστόσο η SEAT εργάζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα προκειμένου να γίνει πράξη αυτό το σενάριο στο μέλλον, ώστε να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους και να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων από τα διαδοχικά «σταμάτα-ξεκινά» των αυτοκινήτων.

Σε συνεργασία λοιπόν με την Ισπανική Υπηρεσία Κυκλοφορίας, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης και την ETRA μελέτα την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο των οχημάτων με τους φωτεινούς σηματοδότες και το κέντρο ελέγχου της κυκλοφορίας μέσω cloud (διαδικτυακή αποθήκευση δεδομένων) που χρησιμοποιεί  κυψελοειδή τεχνολογία για αποστολή σχετικών πληροφορίων σε 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το φανάρι στέλνει δεδομένα στο cloud της Ισπανικής Υπηρεσίας Κυκλοφορίας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του και για το πότε πρόκειται να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια η πληροφορία αυτή αναμεταδίδεται στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, αξιολογείται και προτρέπει τον οδηγό να προσαρμόσει κατάλληλα την ταχύτητα, ώστε να μη χρειαστεί να σταματήσει στο επόμενο φανάρι.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική οθόνη εμφανίζεται μια ένδειξη που ενημερώνει αν το επόμενο φανάρι θα είναι κόκκινο, πορτοκαλί ή πράσινο όταν φτάσει το αυτοκίνητο, μέσω ενός υπολογισμού της απόστασης και της ταχύτητας.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός θα πρέπει να κινείται κάτω από το τοπικό όριο ταχύτητας, ώστε να μπορεί να λαμβάνει τις σχετικές ενημερώσεις, επομένως ενισχύεται και η οδική ασφάλεια.

Παράλληλα τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μπορούν να λαμβάνουν απευθείας στις οθόνες τους τις πληροφορίες για ακραία καιρικά φαινόμενα, τροχαία ατυχήματα ή εκτέλεση εργασιών στους δρόμους που προβάλλονται στις μεγάλες ενημερωτικές πινακίδες των αυτοκινητόδρομων, έχοντας έτσι αμεσότερη πληροφόρηση.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.