Είστε εδώ

Auto News

Ρωσία: Τα έκανε "γυαλιά-καρφιά" (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα ωραίο “παιχνίδι” που μπορεί να κάνει κάποιος που διαθέτει πισωκίνητο αυτοκίνητο είναι ενώ βρίσκεται σταματημένος να πατήσει αρκετά το γκάζι, ώστε να στρίψει ξεκολλώντας την ουρά.

Η στιγμή που πλαγιολισθαίνει το αυτοκίνητο προσφέρει μία πολύ ευχάριστη αίσθηση στον οδηγό καθώς κινείται με έναν τρόπο που βιώνει σπάνια. Όμως, όσο ωραίο και αν είναι αυτό το κόλπο, είναι εντελώς χαζό (για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο σκληρή γλώσσα) να εκτελείται σε δημόσιο δρόμο την ώρα που σε αυτόν κινούνται και άλλοι άνθρωποι ή/και βρίσκονται παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί το βίντεο που ακολουθεί. Σε αυτό βλέπουμε μία BMW Σειρά 5 της γενιάς F10 η οποία παραγόταν από το 2010 μέχρι το 2017. Ο οδηγός της θέλει να στρίψει δεξιά στην διασταύρωση που βλέπουμε, όμως αντί να το κάνει με ήρεμο τρόπο όπως οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, αποφασίζει να πατήσει βαθιά το πόδι στο πάτωμα και να ξεκολλήσει την ουρά του αυτοκινήτου.

Αρχικά φαίνεται ότι καταφέρνει να μη δημιουργηθεί πρόβλημα, βοηθούμενος από το μεγάλο πλάτος του δρόμου και τη λιγοστή κίνηση όμως στα δευτερόλεπτα που ακολουθούν χάνει τον έλεγχο και καταλήγει να χτυπήσει τουλάχιστον πέντε (από όσο μπορούμε να διακρίνουμε) αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Κρίνοντας από τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία έγινε η σύγκρουση μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι δε χτύπησε κάποιος, όμως θα μπορούσε πολύ εύκολα να υπάρχει πεζός σε εκείνο το σημείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το περιστατικό που έγινε στην πόλη Γιάροσλαβλ στη δυτική Ρωσία, είναι ότι αν θέλουμε να “παίξουμε”  με το αυτοκίνητό μας, καλό είναι να επιλέξουμε μία τοποθεσία που θα είμαστε εντελώς μόνοι μας ή ακόμα καλύτερα μία πίστα. Σε κάθε άλλη περίπτωση βάζουμε σε κίνδυνο τόσο εμάς, όσο και τους ανθρώπους γύρω μας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.