Είστε εδώ

Auto News

Ρωσία: Πατινάζ αυτοκινήτων (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Με το χειμώνα να έρχεται σταδιακά και στη χώρα μας, έχει ενδιαφέρον να δούμε το παρακάτω βίντεο, στο οποίο βλέπουμε τι μπορεί να προκαλέσει η ύπαρξη πάγου στο οδόστρωμα, ακόμα και σε περιοχές όπου οι οδηγοί είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένοι.

Σε έναν αυτοκινητόδρομο της Ανατολικής Ρωσίας που ενώνει τις πόλεις Τσιτά και Χαμπάροφσκ μία νταλίκα χρειάστηκε να σταματήσει στο ένα ρεύμα, για άγνωστη αιτία. Ως αποτέλεσμα, τα αυτοκίνητα που έρχονταν  έπρεπε να κάνουν ελιγμό για να την αποφύγουν. Όμως, ο πάγος που υπήρχε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ορισμένοι φαίνεται να κινούνται κάπως γρήγορα, δεδομένων των συνθηκών, οδήγησε στο να χάσουν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Μάλιστα, επειδή έχαναν τον έλεγχο με παρόμοιο τρόπο, κάποιοι από αυτούς τράκαραν και μεταξύ τους. Τη μεγαλύτερη ατυχία είχε το αυτοκίνητο με την κάμερα, το οποίο δέχτηκε δύο τρακαρίσματα.

Πέρα από τα σχετικά με τα αυτοκίνητα γεγονότα, πρέπει να παρατηρήσουμε κάτι ακόμα. Δυστυχώς, μετά την πρώτη επαφή βλέπουμε το συνοδηγό του ενός αυτοκινήτου να βγαίνει στο δρόμο, ενώ όταν το αυτοκίνητο με την κάμερα δέχεται το δεύτερο χτύπημα και περιστρέφεται, βλέπουμε ότι το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο που θα μπορούσαν να σκεφτούν, καθώς η νταλίκα είναι ακόμα σταματημένη και έρχονται συνέχεια ανεξέλεγκτα αυτοκίνητα που κάνουν πατινάζ πάνω στον πάγο.

Ας παρακολουθήσουμε λοιπόν, το βίντεο, ώστε να δούμε τι δεν πρέπει να κάνουμε σε ανάλογη περίσταση τώρα που χειμωνιάζει.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.