Είστε εδώ

Auto News

Renault:Δωρεάν οχήματα σε προσωπικό νοσοκομείων

του Γιώργου Ψαρρά

Mε πάνω από 52.000 κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία, η Renault δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα της.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε να υποστηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο λόγος φυσικά για το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης στη Γαλλία, στο οποίο παραχωρείται ένας στόλος 1.300 συνολικά οχημάτων.

Πιο αναλυτικά, για τους εργαζόμενους στα εννέα νοσοκομεία που λειτουργούν στο Παρίσι προσφέρονται χωρίς καμία χρέωση 300 αμιγώς ηλεκτροκίνητα Renault ZOE, τα οποία προέρχονται από την υπηρεσία κοινής χρήσης οχημάτων ΖΙΤΥ που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα πρώτα ΖΟΕ έχουν σταθμεύσει από το βράδυ της 30ης Μαρτίου κοντά στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι των οποίων θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω της ειδικής online πλατφόρμας υπηρεσιών Hoptisoins που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτούς.

Διευκρινίζεται ότι για λόγους προστασίας στα ΖΟΕ που θα χρησιμοποιεί το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης θα επιβιβάζεται μόνο ένας, ενώ οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ΖΙΤΥ θα φροντίζουν για τη φόρτιση και τον επιμελή καθαρισμό τους. Σημειώνεται ακόμα ότι δέκα ΖΟΕ θα αναλάβουν τη μεταφορά βασικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία.

Παράλληλα 1.000 οχήματα αντικατάστασης και βραχυχρόνιας μίσθωσης, προερχόμενα από το επίσημο δίκτυο 150 αντιπροσωπειών της Renault στη Γαλλία προσφέρονται δωρεάν στο προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να εξασφαλίσουν την κινητικότητά τους σε περίπτωση που το προσωπικό τους όχημα δεν είναι διαθέσιμο λόγω συντήρησης ή βλάβης.

Πριν από την παράδοση του κάθε το όχημα πλένεται, ενώ το εσωτερικό του απολυμαίνεται με ιοκτόνο προϊόν και ένα πανί μιας χρήσης. Προστατευτικά καλύμματα τοποθετούνται στο κάθισμα, στο τιμόνι και στο λεβιέ ταχυτήτων. Το κλειδί επίσης απολυμαίνεται και παραδίδεται στον πελάτη μέσα σε σφραγισμένο φάκελο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.