Είστε εδώ

Auto News

Renault: Αυτό είναι το ανανεωμένο Kadjar (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στην έκθεση του Παρισιού η Renault πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του εκπροσώπου της στα μεσαία SUV, του Kadjar, το οποίο βρίσκεται σε φάση δοκιμών κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθη από το φακό στους δρόμους της Γερμανίας.

Εξωτερικά οι διαφορές είναι τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω προφυλακτήρα, στη γρίλια αλλά και στα φωτιστικά σώματα. Το καμουφλάζ δυσκολεύει τον εντοπισμό των διαφορών αλλά στο πίσω μέρος μπορούμε να καταλάβουμε ότι εκτός από τα φωτιστικά σώματα είναι αλλαγμένη και η σχεδίαση της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Όσον αφορά τους κινητήρες προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση όμως αναμένεται να προσφέρεται τόσο με σύνολα βενζίνης όσο και πετρελαίου τα οποία θα συνδυάζονται με χειροκίνητα αλλά και αυτόματα κιβώτια CVT ενώ η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται είτε μόνο στους εμπρός τροχούς είτε και στους τέσσερις.

Τέλος, η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί από το ανανεωμένο Kadjar είναι η γνωστή CMF του ομίλου η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στη δεύτερη γενιά του Qashqai.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.