Είστε εδώ

Auto News

Porsche : Τι δεν αλλάζει ποτέ στην 911;

του Γιώργου Ψαρρά

Υπάρχει κάτι στην Porsche 911 που παραμένει σταθερό όσο περνούν τα χρόνια και το αιθάλες supercar μεταβαίνει από τη μια του γενιά στην άλλη.

Ποιο είναι αυτό; Το στροφόμετρο του, το οποίο παραδοσιακά βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο στον πίνακα οργάνων και είναι πάντα αναλογικό. Από το οπτικό πεδίο λοιπόν του οδηγού το στροφόμετρο της 911 δε μπορεί να ξεφύγει και του δείχνει διαρκώς πόσο γρήγορα ανεβάζει ρυθμούς ο κινητήρας. 

Στην νέα 911 με εξαίρεση πάντα το στροφόμετρο οι υπόλοιπες ενδείξεις (ταχύμετρο, θερμοκρασία κινητήρα, πίεση λαδιού, στάθμη καυσίμου, όρια ταχύτητας, χάρτες πλοήγησης και πολλές ακόμα πληροφορίες) προβάλλονται ψηφιακά.

Αν προσέξετε επίσης θα διαπιστώσετε ότι στη νέα 911 o πίνακας οργάνων επικοινωνεί με το ταμπλό, καθώς μοιάζει σαν επέκταση της μεγάλης κεντρικής οθόνης αφής των 10,9 ιντσών. Επίσης επιλέχτηκε η επιστροφή στην οριζόντια διάταξη των εσωτερικών σχεδιαστικών γραμμών.

Ένα ακόμα ρετρό σημείο στη νέα 911 αποτελεί ο διακόπτης ενεργοποίησης του κινητήρα (εννοείται ότι  διαθέτει σύστημα Keyless Go) που τοποθετείται πάντα στην αριστερή πλευρά του οδηγούς.

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα 911 πατώντας εδώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.