Είστε εδώ

Auto News

Porsche: Τα νέα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν κάνει μια παρουσίαση η Porsche έχουμε μάθει να περιμένουμε κάποιο καινούριο μοντέλο όμως αυτή τη φορά η γερμανική μάρκα μας αιφνιδίασε αφού μας σύστησε τα νέα ασφαλιστικά της προγράμματα.

Αυτά τα προγράμματα ονομάζονται Porsche Auto Insurance και προέκυψαν από τη συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα Porsche Financial Services και την ασφαλιστική εταιρεία Mile Auto.

Τα αυτοκίνητα που θα μπορούν να ασφαλιστούν είναι όλα τα μοντέλα της Porsche από το 1981 και μετά, με το ασφάλιστρο να προκύπτει από ένα χαμηλό βασικό πάγιο και τα χιλιόμετρα που διανύει ο κάθε οδηγός, ώστε να μη χρειάζεται να πληρώνει αν κάποιους μήνες δεν το κινήσει.

Σχεδόν σε όλα τα ασφαλιστικά προγράμματα που έχουν την ίδια λογική, ο τρόπος για να ξέρει η ασφαλιστική πόσα χιλιόμετρα έχει κάνει το αυτοκίνητο, είναι να τοποθετεί κάποια συσκευή GPS η οποία δίνει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα ή να υποχρεώνει τον οδηγό να εγκαταστήσει μια εφαρμογή στο κινητό του, η οποία τρέχει διαρκώς στο παρασκήνιο.

Η Porsche θέλοντας να κάνει τους πελάτες της να μην αισθάνονται ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους, το μόνο που θα ζητάει είναι η αποστολή μιας φωτογραφίας του κοντέρ. Βέβαια, αυτό αφήνει αρκετά περιθώρια απάτης αλλά μάλλον οι άνθρωποι της εταιρείας το ξέρουν ήδη.

Με την υπαγωγή στα ασφαλιστικά προγράμματα της Porsche υπάρχουν και κάποια προνόμια όπως η χρήση μόνο αυθεντικών ανταλλακτικών στις διάφορες επισκευές. Ακόμα, υπάρχει κάλυψη ώστε αν κάποιο αυτοκίνητο είναι σπάνιο/συλλεκτικό και καταστραφεί, θα δοθεί αποζημίωση που έχει συμφωνηθεί από πριν με τον κάτοχο.

Επιπλέον, καλύπτεται η απώλεια αξίας σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ για όσο το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στο συνεργείο για τις απαραίτητες επισκευές, θα υπάρχει αποζημίωση 125 ευρώ ανά ημέρα.

Προς το παρόν τα ασφαλιστικά της Porsche είναι διαθέσιμα μόνο στις Η.Π.Α. και μάλιστα μόνο σε δύο πολιτείες, εκείνες του Ιλινόι και του Όρεγκον, ωστόσο, σταδιακά θα αρχίσουν να εξαπλώνονται και σε άλλες αγορές.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.