Είστε εδώ

Auto News

Porsche: Μήπως να της στείλετε ένα βιογραφικό σας;

του Γιώργου Ψαρρά

Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούν οι εργαζόμενοι με ημιαπασχολήση και πενιχρούς μισθούς, στη Γερμανία η Porsche φαίνεται ότι προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες καριέρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο τέλος του 2018 το ανθρώπινο δυναμικό της Porsche  καταμετρούσε 32.325 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 2.548 προσλήφθηκαν την προηγούμενη χρονιά, με τη σχετική αύξηση να ανέρχεται στο 8,5%. Παράλληλα περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι είδαν τις συμβάσεις τους να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

 Εντός των επόμενων μηνών τώρα αναμένεται να προσληφθούν στην Porsche πάνω από 1.000 ακόμα εργαζόμενοι στην έδρα της που βρίσκεται στο Τσουφενχάουζεν της Στουτγκάρδης, ώστε να συμβάλουν στην έναρξη παραγωγής των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων Taycan και Taycan Cross Turismo.

Το πόσο ελκυστική ως εργοδότης είναι η Porsche αποδεικνύεται και από τις 160.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τις θέσεις. Τονίζεται ακόμα ότι από το 2012 ο αριθμός εργαζομένων των  millennials (όσοι έχουν γεννηθεί από το 1980 έως το 1995) έχει αυξηθεί στην Porsche κατά 50%, όπως και ο αριθμός των γυναικών υπαλλήλων που έχει ανέβει από το 12% στο 16%.

Μάλιστα έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των γυναικών στην Porsche που έχουν διευθυντικές θέσεις, καθώς στρατηγική της Porsche είναι η παροχή ίσων ευκαιριών καριέρας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.