Είστε εδώ

Auto News

Porsche: Γιορτάζει το ταχύτερο αυτοκίνητο της ιστορίας της

του Σωτήριου Χάλλα

Η εμπλοκή της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής μπορεί να σταμάτησε όμως η γερμανική μάρκα δε σκοπεύει να μας αφήσει να ξεχάσουμε το πόσο επιτυχημένη ήταν η παρουσία της εκεί με την 919 Hybrid.

Μετά το ρεκόρ που έκαναν στο Σπα οι Γερμανοί αποφάσισαν να αφήσουν τις πίστες για λίγο και να περάσουν για μια βόλτα από κάποια πόλη. Φυσικά η Porsche δε θα επέλεγε μια οποιαδήποτε πόλη, έτσι η βόλτα έγινε στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Το γεγονός αυτό έγινε στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας που κάνει η γερμανική εταιρεία για να γιορτάσει το πιο επιτυχημένο και πιο γρήγορο αυτοκίνητο της ιστορίας της. Στο ίδιο πλαίσιο είχε διοργανωθεί κάτι αντίστοιχο τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Λονδίνο.

Η περιοδεία της 919 θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αρκετές πόλεις αλλά και ακόμα περισσότερες πίστες σε πολλές εκ των οποίων θα προσπαθήσει να κάνει νέο ρεκόρ.

Φυσικά από το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να λείπει το Νίρμπουργκρινγκ το οποίο θα επισκεφτεί στις 15 Μαΐου αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα υπάρξει προσπάθεια να σπάσει το ρεκόρ πίστας ή όχι.

Πέρα από το Νίρμπουργκρινγκ η Porsche 919 Hybrid θα επισκεφτεί και άλλα σημεία-ορόσημα για τον κόσμο του αυτοκινήτου όπως το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, το Brands Hatch και τη Laguna Seca ενώ θα βρεθεί ακόμα μία φορά στο Spa.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την 919 Hybrid να κάνει βόλτες στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.