Είστε εδώ

Auto News

Porsche: Φροντίζει να υπάρχει παντού ρεύμα

του Γιώργου Ψαρρά

Tο δίκτυο των σταθμών φόρτισης για τα plug-in υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα της επεκτείνει η Porsche στην Ευρώπη.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρεία των supercars πλέον υπάρχουν στη σχετική ψηφιακή της πλατφόρμα “Porsche Charging Service” πάνω από 49.000 σημεία φόρτισης σε δώδεκα διαφορετικές χώρες, τα οποία βρίσκονται σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Φινλανδία, Νορβηγία, Γαλλία και Ισπανία, ενώ σύντομα θα προστεθεί στη λίστα η Βρετανία και η Ιταλία.  Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά παραμένει απλός θεατής σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και η ψηφιακή πλατφόρμα “Porsche Charging Service” που ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάιο του 2018 παρέχει στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με πότε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα φόρτισε τελευταία φορά σε ένα  συγκεκριμένο σταθμό, για τον οποίο παρέχονται και άλλες αξιόπιστες πληροφορίες, όπως η ημερήσια χρησιμοποίηση της χωρητικότητας του, ενώ μέσω των χαρτών της Google και του Apple CarPlay δίνονται πληροφορίες πλοήγησης για να εντοπίζεται εύκολα και γρήγορα ο κάθε σταθμός φόρτισης.

Παράλληλα δίνονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις τιμές του κάθε σταθμού φόρτισης, ενώ όταν ο χρήστης φτάσει εκεί η ταυτοποίηση του γίνεται μέσω κωδικού QR στην εφαρμογή ή μέσω κάρτας που αποστέλλεται δωρεάν όταν πραγματοποιείται εγγραφή στην υπηρεσία.

Στη Γερμανία το πάγιο για της χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας “Porsche Charging Service” είναι 2,50 ευρώ, ενώ η φόρτιση κοστολογείται ανάλογα με τον πάροχο και  την ποσότητα ενέργειας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.