Είστε εδώ

Auto News

Porsche: Έτσι θα καταπολεμά τη ναυτία των επιβατών

του Γιώργου Ψαρρά

Υποφέρετε από ναυτία όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο; Η λύση στο πρόβλημα μας βρίσκεται στα πίσω καθίσματα μιας Porsche.

Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική εταιρεία των supercars, η οποία σε συνεργασία με την Holoride εξελίσσει ένα καινοτόμο σύστημα ψυχαγωγίας για τους πίσω επιβάτες στα οχήματα της.

Με τη χρήση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (VR) η Porsche αναφέρει ότι, σε αντίθεση με αυτό που ίσως να πιστεύουν οι περισσότεροι, τα συμπτώματα της ναυτίας μπορούν να καταπολεμηθούν.

Αυτό διότι το συγκεκριμένο σύστημα πολυμέσων θα είναι συνδεδεμένο με αισθητήρες, οι οποίοι όταν για παράδειγμα θα παίζετε ένα παιχνίδι όπου οδηγείτε ένα όχημα, οι κινήσεις του θα συντονίζονται με αυτές της Porsche σε πραγματικό χρόνο.  

Φανταστείτε για παράδειγμα ότι χειρίζεστε ένα εικονικό διαστημόπλοιο σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι και η Porsche στην οποία βρίσκεται μέσα κινείται σε κυκλικό κόμβο. Το ψηφιακό σας διαστημόπλοιο θα αποκτά αυτόματα την ίδια κατεύθυνση.

Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων θα μπορεί να παίρνει δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης ώστε να προσαρμόζει το χρόνο του παιχνιδιού με την υπολογιζόμενη ώρα άφιξης στον προορισμό σας.

Προς το παρόν το εν λόγω σύστημα πολυμέσων βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, όμως εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί σε μοντέλα παραγωγής της Porsche εντός των επόμενων τριών ετών.

Στο επερχόμενο Σαλόνι της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο το κοινό θα μπορέσει να πάρει μια γεύση από το μελλοντικό σύστημα πολυμέσων της Porsche.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.