Είστε εδώ

Auto News

Porsche 911: Έρχεται με ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα Porsche 911 με τον κωδικό 992 αποτελεί την τελευταία δημιουργία της γερμανικής μάρκας στην οποία έχει προστεθεί πληθώρα νέων τεχνολογιών όπως τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Στον εμπρός προφυλακτήρα οι εισαγωγές αέρα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν και να κλείνουν ανάλογα με τις συνθήκες. Συγκεκριμένα όταν το αυτοκίνητο κινείται με λιγότερα από 70 χλμ./ώρα οι εισαγωγές παραμένουν ανοιχτές και στέλνουν τον αέρα γύρω από τους εμπρός τροχούς.

Όταν η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 70 χλμ./ώρα τότε οι εισαγωγές κλείνουν εντελώς ώστε να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις,  ενώ όταν το κοντέρ ξεπεράσει τα 90 χλμ./ώρα, η αεροτομή στο πίσω μέρος παίρνει τη θέση που έχει στο οδηγικό προφίλ Eco για να υπάρχει ακόμα λιγότερη αντίσταση.

Ωστόσο, μετά τα 170 χλμ./ώρα οι ανάγκες αλλάζουν οπότε οι εισαγωγές στο εμπρός μέρος ανοίγουν εκ νέου και η αεροτομή ανεβαίνει πιο ψηλά ώστε να παράγεται η αναγκαία, πλέον, κάθετη δύναμη.

Μπορεί αυτές οι αλλαγές να φαντάζουν μικρές όμως σύμφωνα με την Porsche το κέρδος σε χρόνο σε μια πίστα όπως το Νίρμπουργκρινγκ φτάνει τα 4 δευτερόλεπτα.

Φυσικά η χρησιμότητα των ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων φαίνεται και στο οδηγικό προφίλ που έχει η 911 με την ονομασία Wet mode.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.