Είστε εδώ

Auto News

Opel: Ηλεκτρικά και υβριδικά, σε πρώτο πλάνο

του Σωτήριου Χάλλα

Η Opel σχεδιάζει να έχει οχτώ μοντέλα που θα φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2021, ώστε να καταφέρει να ρίξει το μέσο όρο ρύπων και να είναι εντός των ορίων που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου PACE! το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το 2024 το σύνολο της γκάμας θα διαθέτει τουλάχιστον μία έκδοση υβριδική ή ηλεκτρική.

Τα πρώτα μοντέλα της Opel που μπήκαν στην ηλεκτρική εποχή είναι το Corsa με την αμιγώς ηλεκτρική του εκδοχή, Corsa-e και το Grandland με την plug-in υβριδική έκδοση Grandland X Hybrid4. Τα επόμενα που θα ακολουθήσουν είναι το Vivaro και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Mokka X, αλλά και τα Combo, Combo Life και Zafira. Σημαντικό ρόλο στα ηλεκτρικά πλάνα της Opel θα παίξει η αντίστοιχη έκδοση του Astra, την οποία θα δούμε όταν θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του γερμανικού μικρομεσαίου.

Η PSA, στην οποία ανήκει η Opel, σκοπεύει γενικότερα μέχρι το 2025 να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις στην πλειοψηφία των μοντέλων που διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά, οπότε θα δούμε πολλά αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα το επόμενο διάστημα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.