Είστε εδώ

Auto News

Opel: Γιατί είναι τόσο σημαντικό το νέο Corsa;

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα γενιά του Opel Corsa πλησιάζει και θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της μάρκας καθώς είναι το πρώτο που λανσάρεται υπό την ιδιοκτησία του γαλλικού ομίλου PSA.

Λόγω αυτού οι Γάλλοι θέλουν η νέα γενιά του μικρού μοντέλου να διαφέρει σημαντικά προκειμένου να σηματοδοτήσουν τη νέα εποχή της μάρκας.

Αρχικά το νέας γενιάς Corsa επρόκειτο να χρησιμοποιεί πλατφόρμα της GM όμως μετά την εξαγορά τα πλάνα άλλαξαν και τελικά χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα της PSA Με την ονομασία Common Modular Platform (CMP). Η ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο 208 και φυσικά αφορά αυτοκίνητα με τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης μπροστά.

Όσον αφορά τους κινητήρες δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο μέχρι τώρα όμως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει με το τρικύλινδρο σύνολο των 1.2 λίτρων που έχει ο γαλλικός όμιλος.

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς αναμένεται ότι θα δούμε και την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου με την ονομασία eCorsa ενώ λίγο πριν θα έχει παρουσιαστεί και το ηλεκτρικό 208.

Τέλος, μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στο Opel Corsa έκτης γενιάς είναι ότι θα καταργηθεί η τρίθυρη έκδοση και θα παράγεται μόνο με πεντάθυρο αμάξωμα καθώς η ζήτηση πλέον είναι πάρα πολύ χαμηλή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.