Είστε εδώ

Auto News

Οδηγώντας με ασφάλεια: Εχθρός το κινητό τηλέφωνο

του Γιώργου Ψαρρά

Ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια, σχεδόν όλοι όταν οδηγούμε είτε ρίχνουμε «κλεφτές» ματιές στην οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου, είτε στέλνουμε γραπτό μήνυμα, είτε κάνουμε “Likes” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε το κρατάμε στο αφτί μας και μιλάμε.

Μια καθημερινή συνήθεια, η οποία όσο αθώα μπορεί να μοιάζει εκείνη τη στιγμή, στην πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική μας τη ζωή, αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι από τις πρώτες αιτίες των σοβαρών, αλλά και των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Δυστυχώς κάθε μήνα στη χώρας μας ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο είναι διψήφιος (15-20 θάνατοι).

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου εν κινήσει επιτρέπεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το Άρθρο 13, παράγραφος 2, του Κ.Ο.Κ (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης η χρήση ακουστικών που έχουν συνδεθεί με κινητά τηλεφώνα, με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές.

Επισημαίνουμε το σημείο αυτό, καθώς πολλοί οδηγοί δε γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι.

Το σχετικό διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ επιτόπου αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδηγού και τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου στην οδήγηση επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση (συνήθως κάπου στην κεντρική κονσόλα) για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.

Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα επιτρέπουν την ανοιχτή ακρόαση για εξερχόμενες και εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, μέσω σύνδεσης Bluetooth του smartphone.

Φίλε οδηγέ, να θυμάσαι πάντα ότι κανένα μήνυμα και καμία τηλεφωνική κλήση δεν είναι πιο σημαντικά από την ίδια σου τη ζωή…

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.