Είστε εδώ

Auto News

Νότια Αφρική: Toyota Hilux με καρδιά από AMG (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Τελικά η επιλογή τους ήταν ο M156 της AMG. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του.

Πρόκειται για ατμοσφαιρικό V8 σύνολο το οποίο αρχικά απέδιδε 475 ίππους και 630 Nm ροπής, ενώ σε δημιουργίες όπως η SLS AMG, η SLS AMG Black Series και η αγωνιστική AMG GT3 έφτανε μέχρι και τους 622 ίππους.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτό το μοτέρ το 2007 στις εκδόσεις 63. Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε στις CLS63 AMG, E63 AMG, ML63 AMG, C63 AMG, SL63 AMG, S63 AMG, και CL63 AMG.

Πρόκειται, λοιπόν, για μοτέρ που έχει χρησιμοποιηθεί σε supercars. Αυτό σημαίνει ότι το Hilux στο οποίο τοποθετήθηκε θα είναι πλέον ένα από τα πιο γρήγορα pick-up στον πλανήτη.

Επιπλέον, εκτός από την ταχύτητα μιας σκληροπυρηνικής AMG, το Hilux θα έχει και τον ήχο της, αφού το γερμανικό σύνολο κάνει έντονο, χαρακτηριστικό ήχο, ο οποίος όταν είσαι στην καμπίνα σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια C63 AMG.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το κιβώτιο που χρησιμοποιείται στο εν λόγω Hilux είναι χειροκίνητο, ενώ ο M156 συνδυαζόταν πάντα με αυτόματα κιβώτια.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.