Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Τεχνολογίες από το μέλλον

του Γιώργου Ψαρρά

Η Κίνα είναι μια σημαντικότατη αγορά για το αυτοκίνητο και για το λόγο αυτό η Nissan αποφάσισε να προβάλει στην Έκθεση CES Asia 2019, το όραμά της ονόματι  “Intelligent Mobility”, για το μέλλον της κινητικότητας.

H Έκθεση CES Asia 2019 πραγματοποιείται από τις 11 έως 13 Ιουνίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Σαγκάης. Εκεί η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει την καινοτόμα τεχνολογία Invisible-toVisible, η οποία συνδυάζει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο.

Υποστηρίξει τους οδηγούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με καταγεγραμμένα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, ενώ μπορεί να προβάλει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία.

Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους επιβάτες εντός του οχήματος, χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην καμπίνα, προκειμένου να προβλέψει πότε μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να βρουν κάτι ή όταν πρέπει να κάνουν μια στάση για ξεκούραση.

Παράλληλα στην κινέζικη πόλη η Nissan προβάλει την τεχνολογία “Brain-to-Vehicle”, η οποία ερμηνεύει τα εγκεφαλικά σήματα του οδηγού για να βοηθήσει στην οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος να μάθουν από την συμπεριφορά του οδηγού.

Το «παρών» δίνει επίσης το πρωτότυπο όχημα Nissan IMs, ένα υπερυψωμένο σπορ σεντάν, βασισμένο στην τεχνολογία πλαισίου και μετάδοσης κίνησης, που αναπτύχθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.