
Το 2014 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Saab το τελευταίο μοντέλο που κατασκευάστηκε από τη σουηδική μάρκα, όμως έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια μέχρι να φτάσει η ώρα να πουληθεί.
Πρόκειται για ένα 9-3 Aero Turbo 4 το οποίο κάτω από το καπό του έχει κινητήρα 2.0 λίτρων που αποδίδει 220 ίππους και 350 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο είχε αρχικά διατηρηθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης, όμως αυτά τα crash tests δεν έγιναν ποτέ.
Έτσι, το 9-3 που βλέπουμε στις εικόνες έμεινε στα αζήτητα, παρκαρισμένο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εκεί έχει κάνει και τα 66 χλμ. που έχει καταγράψει το κοντέρ του, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε φωτογραφίσεις και videos.
Η τιμή στην οποία πωλείται το εν λόγω Saab 9-3 Aero Turbo 4 έχει οριστεί στις 350.000 σουηδικές κορώνες (32.069 ευρώ) ή 450.000 νορβηγικές κορώνες (44.773 ευρώ).
Το αυτοκίνητο που πωλείται ανήκει στη NEVS, όπως και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το αυτοκινητιστικό κομμάτι της Saab.
Η σουηδική εταιρεία δήλωσε πως όσα χρήματα συγκεντρωθούν από την πώληση του αυτοκινήτου θα διατεθούν για την υποτροφία που προσφέρει η NEVS στο πανεπιστήμιο University West το οποίο βρίσκεται στο Τρολχάταν, την πόλη στην οποία είχε την έδρα της η Saab.