Είστε εδώ

Auto News

Mitsubishi με τα σήματα της AMG!: Και όμως υπάρχει. Δείτε ποιο είναι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η AMG στο μυαλό των περισσότερων από εμάς είναι σχεδόν άρρηκτα συνδεδεμένη με τα μοντέλα της Mercedes – Benz, οπότε το να βλέπουμε τα αρχικά της εταιρείας από το Αφάλτερμπαχ σε ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Mitsubishi φαντάζει αρκετά παράξενο.

Οι Ιάπωνες το 1986 παρουσίασαν ένα sedan με την ονομασία Debonair του οποίου η γκάμα των κινητήρων περιελάμβανε μόνο ένα V6 σύνολο με την ισχύ του να κυμαίνεται ανάλογα την έκδοση, από 105 μέχρι 210 ίππους.

Ωστόσο, η Mitsubishi ήθελε να του δώσει μια πιο σπορ χροιά οπότε απευθύνθηκε στην AMG. Κάποιους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 1990, οι Γερμανοί παρουσίασαν δύο εκδοχές αμαξώματος για το ιαπωνικό μοντέλο, την κανονική και την Debonair V 150, με τον αριθμό 150 να υποδηλώνει τα χλστ. που προστέθηκαν στο μεταξόνιό του.

Ωστόσο, αν και πλέον στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπήρχαν τα αρχικά AMG, οι μηχανικοί της εταιρείας δεν είχαν επέμβει καθόλου στο μοτέρ αφού οι διαθέσιμες εκδόσεις ισχύος ήταν και πάλι στους 150, 155, 200 και 210 ίππους. Αντίθετα οι μόνες αλλαγές στις οποίες προχώρησαν ήταν αισθητικές και αφορούσαν κυρίως την τοποθέτηση ενός νέου body kit το οποίο αφορούσε κυρίως τους προφυλακτήρες και τα φτερά.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπήρξε ένα μοντέλο στο οποίο συνυπάρχουν τα σήματα της ΑΜG και της Mitsubishi, ακόμα και αν δεν υπήρξε κάποια μηχανική αλλαγή.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το Debonair AMG το οποίο, μάλιστα, είχε κάποια εντυπωσιακά για την εποχή χαρακτηριστικά όπως χειριστήρια στο τιμόνι, πίσω καθίσματα με δυνατότητα κίνησης ηλεκτρικά και πάνελ που έδινε τον έλεγχο του κλιματισμού στους πίσω επιβάτες.

[video:]

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.