Είστε εδώ

Auto News

Mini: "Αγκαλιάζει" την ηλεκτροκίνηση

του Σωτήριου Χάλλα

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η Mini σχεδιάζει τις δικές της κινήσεις με το τρίθυρο Mini E να είναι η πρώτη της αμιγώς ηλεκτρική πρόταση.

Ωστόσο η βρετανική μάρκα που ανήκει στην BMW δεν θα μείνει εκεί. Συγκεκριμένα ο Πίτερ Σβάρτσενμπαουερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου BMW και υπεύθυνος για τις Mini και Rolls-Royce, δήλωσε ότι όλα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν από εδώ και στο εξής θα διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

“Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι το οποίο ταιριάζει ιδανικά στους πελάτες μας οι οποίοι είναι προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι. Η επιτυχία του plug-in υβριδικού Mini Countryman το οποίο έχει μερίδιο 13% των παγκόσμιων πωλήσεων του μοντέλου, αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας θα προσφέρουμε σε ολόκληρη την γκάμα μας τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική επιλογή.”

Ο Σβάρτσενμπαουερ είπε ότι η Mini θα συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα πόσο γρήγορα θα διαδοθεί η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα νέο μοντέλο το οποίο να σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή που δεν θα διατίθεται και με ηλεκτρικό κινητήρα.

Σημαντικός παράγοντας στα ηλεκτρικά σχέδια της Mini είναι η συνεργασία μεταξύ της BMW και της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Great Wall Motor η οποία προβλέπει την κατασκευή αρκετών ηλεκτρικών μοντέλων στην Κίνα και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον αυτά τα αυτοκίνητα θα διατίθεται και σε άλλες χώρες, ο Σβάρτσενμπαουερ είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι θα πωλούνται.

Εκτός από την πλατφόρμα που οι Γερμανοί αναπτύσσουν σε συνεργασία με την Great Wall, η Mini θα χρησιμοποιεί και πλατφόρμες οι οποίες θα ανήκουν αποκλειστικά στον όμιλο BMW, τόσο για μοντέλα εσωτερικής καύσης όσο και για αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Στην εικόνα βλέπουμε το Mini E το οποίο βρίσκεται προ των πυλών.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.