Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Κινδυνεύει η X-Class;

του Σωτήριου Χάλλα

Πριν από δύο χρόνια η Mercedes – Benz παρουσίασε την X-Class, το πρώτο pick-up στην ιστορία της, όμως τα νέα για το επαγγελματικό μοντέλο δεν είναι καλά αφού εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής της παραγωγής του.

Αιτία για το παραπάνω αποτελούν οι χαμηλές πωλήσεις του μοντέλου. Χαρακτηριστικά, μέσα στο 2018, οι πωλήσεις αθροιστικά σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αφρική έφτασαν μόλις τις 16.700 μονάδες. Φυσικά, ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στις χαμηλές πωλήσεις είναι η μη διάθεση του μοντέλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά pick-up στον κόσμο.

Τα πρώτα σύννεφα για το μέλλον της X-Class φάνηκαν τον Φεβρουάριο όταν ο τότε επικεφαλής της Daimler αποφάσισε να ακυρώσει τη σχεδιαζόμενη έναρξη παραγωγής του μοντέλου για την αγορά της Νότιας Αμερικής, η οποία επρόκειτο να γίνει σε ένα εργοστάσιο των Renault – Nissan στην Αργεντινή. Αυτή την στιγμή η X-Class παράγεται αποκλειστικά σε ένα εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, μαζί με τα Navara και Alaskan.

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στη Mercedes και τη συμμαχία Renault – Nissan η γερμανική μάρκα χρησιμοποίησε ως βάση το Navara, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας.

Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν όσα ακούγονται αληθεύουν και η πρώτη προσπάθεια της Mercedes σε αυτή την κατηγορία θα έχει άδοξο τέλος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.