Είστε εδώ

Auto News

Mercedes : Η καμπυλωτή οροφή της νέας CLA

του Γιώργου Ψαρρά

Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν μόνο από την αποκάλυψη της νέας Mercedes CLA, η οποία μας δείχνει λίγο από τις καμπύλες της μέσα από την παραπάνω σκοτεινή φωτογραφία.

Πάντως είναι φανερό ότι η CLA διατηρεί την coupe αισθητική της κεκλιμένης οροφής της, η οποία «σβήνει» απαλά και κομψά στο πίσω τμήμα. Εκεί άλλωστε θα βρίσκεται και η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με το hatchback αμάξωμα της νέας A-Class. Η σιλουέτα της νέας CLA θα φωτιστεί κανονικά στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) που θα διοργανωθεί από 8 έως 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Στην παγκόσμια πρεμιέρα της η νέα CLA θα προβάλει το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο υπενθυμίζουμε ότι έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση CES 2018, ενώ πλέον έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες λειτουργίες, όπως οι εντολές μέσω φωνής και χειρονομιών του οδηγού, καθώς και με πλοήγηση που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα.

 Η CLA δεύτερης γενιάς  χαρακτηρίζεται από τη γερμανική εταιρεία ως το πιο συναισθηματικό μοντέλο της κατηγορίας του, αλλά και ιδιαίτερα έξυπνο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.