Είστε εδώ

Auto News

Mercedes GLA: Έναρξη παραγωγής στη Βραζιλία

του Γιώργου Ψαρρά

Στη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου της Mercedes στη Βραζιλία μπήκε η GLA.

Το compact SUV είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας, μετά τη sedan C-Class, που θα κατασκευάζεται εκεί. Σύμφωνα με την Mercedes τόσο η C-Class όσο και η GLA, γνωρίζουν εμπορική επιτυχία στην premium τοπική αγορά της Βραζιλίας.

Το εργοστάσιο της Mercedes στη Βραζιλία ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πέντε μήνες, επενδυθήκαν 170 εκατ. ευρώ, άνοιξαν 600 νέες θέσεις εργασίες, ενώ η ετήσια παραγωγή του υπολογίζεται στα 20.000 οχήματα. Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους στάλθηκαν και σε άλλα εργοστάσια της Mercedes στην Ινδία, τη Γερμάνια και την Ουγγαρία, ενώ μονάδες παραγωγής υπάρχουν επίσης στη Μαλαισία, στην Ταϊλανδή και το Βιετνάμ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εν λόγω μονάδα παραγωγής έχει το εξής καινοτόμο χαρακτηριστικό. Για πρώτη φορά στην ίδια γραμμή παραγωγής συναρμολογούνται ταυτόχρονα μοντέλα με κίνηση στους εμπρός και τους πίσω τροχούς.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.