Είστε εδώ

Auto News

Mercedes GLA: Ένα ακόμα εργοστάσιο ανέλαβε την παραγωγή της

του Γιώργου Ψαρρά

Η «γέννηση» της GLA θα γίνεται πλέον σε ένα ακόμα μέρος, στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σίντελφιγκεν της Γερμανίας.

Η εν λόγω μονάδα παραγωγής απέχει μόλις 20 χλμ. από την έδρα της Mercedes στη Στουτγάρδη, ενώ για πρώτη φορά θα κατασκευαστεί εκεί ένα κόμπακτ διαστάσεων μοντέλο με κίνηση στους εμπρός τροχούς όπως η GLA, αποδεικνύοντας έτσι την παραγωγική ευελιξία. Το εργοστάσιο στο Σίντελφιγκεν ασχολείται κυρίως με μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας που έχουν κίνηση στους πίσω τροχούς.

Παράλληλα η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται εκεί, ονόματι «εργοστάσιο καινοτομίας». Σημαντική θα είναι σίγουρα η συμβολή των 25.000 εργαζομένων στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς έχουν μακροχρόνια πείρα και υψηλή εξειδίκευση.

Η GLA συναρμολογείται επίσης από το 2013 στο εργοστάσιο της Mercedes στην πόλη Ράστατ της Γερμανίας και από το 2015 στο εργοστάσιο της BBAC (Beijing Benz Automotive Corporation) στο Πεκίνο.

Από το λανσάρισμα της στις αγορές το 2014 μέχρι σήμερα η GLA έχει πετύχει πάνω από 500.000 πωλήσεις, ενώ το 2017 ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής σε Κίνα, Η.Π.Α, Γερμανία και Βρετανία.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.