Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Έτοιμη η πρώτη AMG GT 4 Coupe

του Γιώργου Ψαρρά

Την επίσημη έναρξη παραγωγής της νέας AMG GT 4 Coupe ανακοίνωσε με υπερηφάνεια η Mercedes.

Η κατασκευή της νέας AMG GT 4 Coupe πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Σιντελφίγκεν της Γερμανίας, ενώ το λανσάρισμα της στις αγορές θα αρχίσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η νέα AMG GT 4 Coupe επωφελείται από την παραγωγή της στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς οι εργαζόμενοι διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Μάλιστα η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο του Σιντελφίγκεν, χάρη στην εταιρική συμφωνία ονόματι “Future Vision 2020+”, διασφαλίζεται σε ένα βαθμό και από τη συναρμολόγηση εκεί της νέας AMG GT 4 Coupe.

Η παραγωγή της στο Σιντελφίγκεν αποφασίστηκε στο συμβούλιο των εργαζομένων το 2014 ως μέρος του μετασχηματισμού του εργοστασίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2020 η Mercedes σκοπεύει να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στο Σιντελφίγκεν, ενώ 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν επιπλέον στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης του εργοστασίου. Επομένως η συνολική επένδυση θα αγγίζει το ποσό των 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από τη νέα AMG GT 4 Coupe στο Σιντελφίγκεν, όπου απασχολούνται 25.000 εργαζόμενοι, παράγεται επίσης η S-Class, η Ε-Class, η  CLS, οι υπερπολυτελείς Mercedes-Maybach και η οικογένεια των μοντέλων AMG GT, ενώ στο μέλλον θα κατασκευάζονται εκεί και ηλεκτροκίνητα μοντέλα της νέας μάρκας EQ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.