Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Ετοιμάζει εκπλήξεις για τη Φρανκφούρτη

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes θα έχει παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και εκεί ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο για το οποίο δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί αναφέρονται με πιο γενικές φράσεις σε αυτό αφού λένε ότι θα ενσωματώνει το ευέλικτο, πελατοκεντρικό και αειφόρο όραμα της εταιρείας σχετικά με τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της υπο-μάρκας EQ.

Εκτός από το μυστηριώδες πρωτότυπο η Mercedes θα έχει και πολλές άλλες πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων θα είναι και το αμιγώς ηλεκτρικό sedan με την ονομασία EQV. Βέβαια, μέχρι πρότινος ξέραμε ότι το EQV θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή της V-Class, οπότε η παραπάνω ανακοίνωση μπερδεύει κάπως τα πράγματα.

Πέραν των παραπάνω, στη Φρανκφούρτη θα δούμε για πρώτη φορά σε έκθεση αυτοκινήτου την GLB, τόσο σε απλές εκδόσεις όσο και στην GLB 35 AMG. Η συγκεκριμένη θα έχει τον κινητήρα 2.0 λίτρων από το Αφάλτερμπαχ που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής. Κρίνοντας από την A-Class με το ίδιο σύνολο, το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με εφτά σχέσεις και η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς.

Παρούσα θα είναι και η Smart με ανανεωμένες εκδόσεις των ηλεκτρικών ForTwo και ForFour, όπου οι βασικές αλλαγές θα είναι τα νέα φωτιστικά σώματα και το ελαφρώς ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα τα μικρά αυτοκίνητα πόλης να εξοπλιστούν και με νέο κινητήρα.

Περίπου σε ένα μήνα θα μάθουμε ποια είναι αυτή η έκπληξη που ετοιμάζει η Mercedes και την οποία διαφημίζει με τόσο μεγάλα λόγια.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.