Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Επενδύοντας στο μέλλον

του Motori Reporter

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία πρόκειται να επενδύσει επιπλέον 580 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του εργοστασίου της, στην ουγγρική πόλη Κεκσκεμέτ.

H Mercedes εμφανίστηκε στην Ουγγαρία το 2012 με την κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου, σε έκταση 99.000 τ.μ., το οποίο κόστισε περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του 2015, η επένδυση είχε ξεπεράσει το ένα δις ευρώ. Στο εργοστάσιο αυτό έχει συγκεντρωθεί η παραγωγή που βασίζεται στην πλατφόρμα MFA και περιλαμβάνει μοντέλα όπως η A-Class, η B-Class και η CLA. Σύμφωνα με επίσημες πηγές το ποσό των 580 εκατ. ευρώ θα δαπανηθεί μέχρι το 2018, με απώτερο σκοπό την τεχνολογική εξέλιξη, αλλά και την επέκταση του εργοστασίου, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής. Ήδη 250 εκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί για την αναβάθμιση του τμήματος βαφής, το οποίο πλέον διαθέτει ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας.

Από την άλλη πλευρά δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο πως η πόλη Κεκσκεμέτ στην οποία έγινε η επένδυση έχει πολλά να κερδίσει από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν και πρόκεται να δημιουργηθούν.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.