Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Έναρξη παραγωγής στο νέο εργοστάσιο στη Βραζιλία

του Γιώργου Ψαρρά

Η παραγωγική διαδικασία ξεκίνησε στο νέο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στη Βραζιλία, όπου θα κατασκευάζεται η C-Class, ενώ από το καλοκαίρι στη γραμμή παραγωγής θα μπει και η GLA.

Το πρώτο όχημα που εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής είναι η εικονιζόμενη μαύρη C-Class. H γερμανική εταιρία κατάφερε να ολοκληρώσει πολύ σύντομα την ανέγερση του εργοστασίου της, καθώς μεσολάβησαν μόλις 19 μήνες από τη λήψη της απόφασης μέχρι την έναρξη της παραγωγής. Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 600 εκατ. BLR, δηλαδή περίπου 170 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται στα 20.00 οχήματα. Παράλληλα άνοιξαν 600 νέες θέσεις εργασίες, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Η Mercedes συνεργάστηκε με την SENAI, η οποία είναι η εθνική υπηρεσία για τη βιομηχανική κατάρτιση, ώστε να βρει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους στάλθηκαν και σε άλλα εργοστάσια της Mercedes στην Ινδία, τη Γερμάνια και την Ουγγαρία, ενώ μονάδες παραγωγής υπάρχουν επίσης στη Μαλαισία, στην Ταϊλανδή και το Βιετνάμ.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.