Είστε εδώ

Auto News

Mercedes: Εμπλουτίζει τη γκάμα της με ηλεκτρικά μοντέλα

του Motori Reporter

Η Mercedes επιταχύνει τα σχέδιά της για την παρουσίαση ηλεκτρικών μοντέλων, με 4 νέα μοντέλα, τα οποία θα λανσαριστούν μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα συγκεκριμένα μοντέλα θα βασιστούν στην C-Class, S-Class, GLA και GLC και θα κατασκευαστούν επάνω στην εξελιγμένη για την περίσταση πλατφόρμα MRA.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η γερμανική φίρμα ήδη βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης, με την ισχύ να ξεκινά από τους 102 έως και 540 ίππους, ενώ η νέα γενιά μπαταρίων ιόντων λιθίου, εκτός από χαμηλό βάρος θα προσφέρει και αυτονομία πάνω από 400 χλμ. με μια μόνο φόρτιση. Επίσης, η Mercedes προσανατολίζεται στο να εφοδιάσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και με σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση.

Η παραγωγή των νέων αυτών μοντέλων θα γίνεται στα εργοστάσια της Βρέμης, του Σιντελφίνγκεν και του Ράστατ, ενώ η Mercedes έχει ήδη ανακοινώσει μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο του Αμβούργου, με σκοπό την έναρξη της παραγωγής και εκεί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.