Είστε εδώ

Auto News

Μειώσεις ρύπων: Η Ε.Ε. πιέζει, οι κατασκευαστές αντιδρούν

του Σωτήριου Χάλλα

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ανακοίνωσαν την πρότασή τους να εισαγάγουν στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 30% για τα καινούργια αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι το 2030, προσφέροντας παράλληλα κίνητρα στους κατασκευαστές οχημάτων που πωλούν οχήματα με μηδενικές και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η πρόταση θέτει επίσης ένα στόχο χαμηλότερο κατά 15% για το 2025 από ό, τι το 2021, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα αρχίσουν να επενδύουν το συντομότερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να στηρίξει τη βιομηχανία προσφέροντας 800 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης, καθώς και 200 ​​εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη μπαταριών.

Για να βοηθηθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να επιτύχουν αυτόν τον τόσο φιλόδοξο στόχο, η ΕΕ θα προσφέρει πιστώσεις σε όσους θα πουλήσουν αρκετά οχήματα με μηδενικές και χαμηλές εκπομπές, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις συνολικές εκπομπές του στόλου τους. Οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να καθορίσουν αργότερα ένα ορισμένο σημείο αναφοράς για τον αριθμό των οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών, προκειμένου τα κίνητρα να είναι πιο έντονα. Η ΕΕ θεωρεί ως οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων εκείνα που παράγουν λιγότερο από 50 γρ./χλμ. C02, δηλαδή κυρίως τα plug-in υβριδικά.

Η πρόταση έγινε δεκτή με ιδιαίτερο σκεπτικισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η οποία ανέφερε ότι ο στόχος μείωσης κατά 30% είναι "υπερβολικά προκλητικός" και αντιπροτείνει μείωση κατά 20% έως το 2030, η οποία είναι "εφικτή με υψηλό αλλά αποδεκτό κόστος" .

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.