Είστε εδώ

Auto News

Mazda MX-5: Οι προκλήσεις της νέας γενιάς

του Σωτήριου Χάλλα

Διαχρονικά, ήδη από την πρώτη γενιά του μοντέλου, μέχρι και σήμερα, τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του Mazda MX-5 που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το μικρό μέγεθος και το χαμηλό βάρος.

Με δεδομένο ότι η τρέχουσα, τέταρτη γενιά του μοντέλου έχει λανσαριστεί εδώ και τέσσερα χρόνια, οι Ιάπωνες έχουν αρχίσει να εξετάζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν για την πέμπτη γενιά.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να ανταποκριθούν και σε ζητήματα μεγάλης σημασίας και δυσκολίας, με το μεγαλύτερο να είναι οι προδιαγραφές ρύπων που γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές.

Μία λύση που εξετάζουν οι άνθρωποι της Mazda είναι η χρήση κάποιου υβριδικού μοτέρ, ωστόσο, αυτό έχει και τα μειονεκτήματά του. Το βασικότερο είναι ότι η απαραίτητη χρήση μπαταριών αυξάνει κατά πολύ το βάρος, οπότε οι μηχανικοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να εξοικονομήσουν κιλά από αλλού, αν θέλουν να μην ανέβει η ένδειξη στη ζυγαριά. Αυτή τη στιγμή το Mazda MX-5 ζυγίζει μόλις 1.076 κιλά.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.