Είστε εδώ

Auto News

Mazda: Επιπτώσεις της πανδημίας στην παραγωγή

του Γιώργου Ψαρρά

Στα νέα παγκόσμια δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19) προσαρμόζεται η Mazda, η οποία λαμβάνει μια σειρά μέτρων που αφορούν την παραγωγική της διαδικασία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία αναστέλλεται για δεκατρείς μέρες η παραγωγή στα εργοστάσια της Χιροσίμα και της Χόφου, ενώ θα πραγματοποιηθούν μόνο ημερήσιες βάρδιες για οκτώ μέρες το διάστημα από 28 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου.

Παράλληλα η Mazda ενδέχεται να μεταφέρει μέρος της παραγωγής που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περίοδο αυτή στο δεύτερο τρίμηνο της οικονομικής περιόδου που λήγει τον Μάρτιο του 2021 ή αργότερα, παρακολουθώντας πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Σημειώνεται ότι εντός αυτής της περιόδου οι διοικητικές της λειτουργίες θα συνεχιστούν κανονικά.

Παύση παραγωγής περίπου δέκα ημερών που θα ισχύσει από 25 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί για το εργοστάσιο της Mazda που βρίσκεται στο Μεξικό, ενώ επίσης για δέκα μέρες θα διακόψει, από 30 Μαρτίου, την παραγωγή του το εργοστάσιο στην Ταϊλάνδης.

Οι πωλήσεις οχημάτων της Mazda τώρα θα συνεχιστούν σε ορισμένες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Κίνα, ενώ στην Ευρώπη θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που σέβονται τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των χωρών για την προσπάθεια μείωσης της διάδοσης του ιού.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για τη Mazda ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των εργαζομένων και των πελατών της, για αυτό το λόγο πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνεις στα γραφεία και στις αντιπροσωπείες της.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.