Είστε εδώ

Auto News

Λεβερκούζεν: Δεν είδε ποτέ το ασθενοφόρο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πρέπει πάντα να οδηγούμε αμυντικά, μία έκφανση της οποίας αμυντικής οδήγησης είναι να επιβραδύνουμε όταν πλησιάζουμε σε διασταυρώσεις, κάτι το οποίο σίγουρα δε συνέβη στο βίντεο που ακολουθεί όπου βλέπουμε μια BMW να συγκρούεται με ένα ασθενοφόρο.

Μάλιστα, ο ΚΟΚ συμβουλεύει αυτό να γίνεται ακόμα και αν το φανάρι που μας αφορά είναι πράσινο. Ένα περιστατικό το οποίο δικαιολογεί απόλυτα την παραπάνω οδηγία είναι αυτό που παρακολουθούμε στο βίντεο που ακολουθεί.

Στην αρχή βλέπουμε ένα ασθενοφόρο του DRK, δηλαδή του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (Deutsche Rotes Kreuz), το οποίο μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι έχει αναλάβει κάποιο έκτακτο περιστατικό καθώς έχει αναμμένους φάρους και σειρήνες. Ο οδηγός του περνάει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και αρχίζει σταδιακά να βγαίνει στη διασταύρωση.

Κανονικά, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οφείλουμε να σταματήσουμε προκειμένου να περάσει το ασθενοφόρο. Τι γίνεται, όμως, αν τρέχουμε πολύ; Πιθανότατα δε θα προλάβουμε να σταματήσουμε εγκαίρως και η κατάληξη θα είναι παρόμοια με της BMW του βίντεο.

Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα που φαίνεται να έχει το αυτοκίνητο πριν την επαφή καθώς και η σφοδρότητα της σύγκρουσης, αφού το ασθενοφόρο σταμάτησε με εντελώς ανάποδη κατεύθυνση από εκείνη που είχε.

Τέλος, στην αρχή του βίντεο δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε, πόσο άμεσα τα αυτοκίνητα κάνουν στην άκρη για να περάσει το ασθενοφόρο και τον πολύ χώρο που του δίνουν προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί γρήγορα. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει εξ’ ίσου γρήγορη η αντίδραση και των Ελλήνων οδηγών σε ανάλογα περιστατικά.

Το συμβάν έγινε στην πόλη Λεβερκούζεν της Γερμανίας στις 31 Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.