Είστε εδώ

Auto News

Land Rover Discovery: Με ειδικό drone που εντοπίζει αγνοούμενους (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και όπου χρειάζεται συνδρομή ιατρικού και διασωστικού προσωπικού αναλαμβάνει δράση το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery.

Σύμφωνα με τη Land Rover το εν λόγω Discovery ανήκει πλέον στο στόλο του αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, ενώ βασίζεται στο πρωτότυπο όχημα Project Hero. Ολοκληρώθηκε έπειτα από μια στενή συνεργασία διάρκειας 18 μηνών ανάμεσα στο ειδικό τμήμα μετατροπών της Land Rover και του αυστριακού ερυθρού Σταυρού.

Φυσικά είναι βαμμένο στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, διαθέτει μπλε Led φώτα 360 μοιρών στους προφυλακτήρες, στη μάσκα και στη σχάρα οροφής, ασύρματο, 4 κεραίες, ωστόσο το hi-tech εξοπλιστικό του χαρακτηριστικό είναι ένα drone.

To συγκεκριμένο drone έχει 8 έλικες και μπορεί να προσγειώνεται και να απογειώνεται από το Discovery ώστε να κάνει έρευνες σε περιοχές για παράδειγμα που έχουν δηλωθεί αγνοούμενοί.

Χάρη στην ενσωματωμένη θερμική του κάμερα μπορεί να εντοπίζει κάποιον άνθρωπο από υψόμετρο 440 μέτρων και όχημα από τα 1.000 μέτρα. Ο χειριστής του drone μπορεί να παρακολουθεί την έρευνα από οθόνη αφής, ενώ αγνίζοντας την εκεί που διακρίνεται ότι κάτι βρέθηκε λαμβάνει τις ακριβείς συντεταγμένες για να κατευθύνει τα σωστικά συνεργεία.

Το Discovery του Ερυθρού Σταυρού τροφοδοτείται από πετρελαιοκινητήρα TD6 3.0 λίτρων απόδοσης 258 ίππων και 600 Nm ροπής, επομένως μπορεί να φτάνει γρήγορα όπου το καλεί το καθήκον.

Η Land Rover στηρίζει το έργο του Ερυθρού Σταυρού από το 1954  όταν δώρισε ένα όχημα της για τη χρησιμοποίηση του ως κινητού ιατρείου στις ερήμους του Ντουμπάι. Μέχρι σήμερα έχει δωρίσει στον Ερυθρό Σταυρό περισσότερα από 120 οχήματα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.