Είστε εδώ

Auto News

Κορωνοϊός: Θα αλλάξει το πώς "βλέπουμε" τα αυτόνομα;

του Σωτήριου Χάλλα

Εκ πρώτης όψεως, ο κορωνοϊός δε θα μπορούσε να σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το πόσο εύκολα θα αποδεχθούμε την είσοδο των αυτόνομων οχημάτων στην καθημερινότητά μας, όμως τελικά αυτή η σύνδεση υπάρχει. Ας δούμε το γιατί.

Η λύση στην οποία καταφεύγουν σχεδόν όλες οι χώρες ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19 είναι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ώστε να μειωθούν οι επαφές των ανθρώπων, προκειμένου να μη μεταδίδεται ο ιός από τον έναν στον άλλο.

Βέβαια, υπάρχουν κάποιες περιστάσεις που δεν μπορεί να αποφευχθεί η ύπαρξη δύο ή/και περισσότερων ανθρώπων σε απόσταση δυνητικά επικίνδυνη, με την πιο συνηθισμένη να είναι το super market.

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που θα μπορούσαν τα αυτόνομα οχήματα να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτά από το ευρύ κοινό, το οποίο αυτή τη στιγμή σε σημαντικό ποσοστό τα βλέπει με δυσπιστία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ξεκινήσει πολύ πριν τον κορωνοϊό, ένα πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης αυτόνομων οχημάτων από τη μεγαλύτερη αλυσίδα μαναβικής της χώρας, με την οποία οι πελάτες μπορούν να κάνουν online την παραγγελία τους και η παράδοσή της να γίνει από κάποιο αυτόνομο όχημα.

Αν και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος ώστε λύσεις όπως αυτή να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τον τρόπο που το ευρύ κοινό αντιμετωπίζει την αυτόνομη οδήγηση.

 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.