Είστε εδώ

Auto News

Kia: Όταν η καμπίνα θα ψυχολογεί τον οδηγό

του Γιώργου Ψαρρά

Η πραγματικότητα θα ξεπεράσει τη φαντασία, καθώς θα βλέπουμε τις εξελίξεις στο μαγικό κόσμο της αυτοκίνησης.

Ένα ακόμα παράδειγμα αποτελεί η παρουσία της Kia στη φετινή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Αγαθών (CES 2019) που θα διοργανωθεί από 8 έως 11 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.

Η κορεάτικη εταιρεία λοιπόν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα ονόματι R.E.A.D. (Real-time Emotion Adaptive Driving), το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Το R.E.A.D., όπως λέει και το όνομα του, θα μπορεί να «διαβάζει» τη συναισθηματική κατάσταση του οδηγού και να προσαρμόζει αυτόματα το εσωτερικό του οχήματος κατάλληλα, κάνοντας έτσι πιο χαρούμενη την εμπειρία της μετακίνησης.

Τονίζεται ότι το R.E.A.D. θα το δούμε στην πράξη όταν η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελεί τον κανόνα και το βάρος θα έχει μεταφερθεί στη βελτίωση της εμπειρίας που λαμβάνουν οι επιβάτες.

Παράλληλα στο περίπτερο της η Kia θα προβάλει και άλλες προηγμένες τεχνολογίες για το αυτοκίνητο και την έννοια της κινητικότητας γενικότερα, που θα επικεντρώνονται στην έννοια της «συναισθηματικής οδήγησης». Μάλιστα θα διοργανώνονται και γκρουπ ξενάγησης διάρκειας 15 λεπτών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.